Vågn Op og Accepter Nutidens Mode

Mode

Alle mennesker når en alder, hvor de pludseligt kigger sig forvirret rundt, og tænker ”hvad i alverden er det, de unge mennesker render rundt i nu om dage?!”. Det er fuldstændigt naturligt, og det skyldes faktisk bare, at du er blevet gammel. Prøv du selv at spørge dine forældre, hvad de tænkte om det tøj du rendt rundt i, da du ramte teenage årene. Det plejer nemlig at være lige omkring det tidspunkt, at den ældre generation rammer mode muren, og de unge selv tager kontrol over hvad de har på, og det er bare en af grundstenene i det oprør man ser med teenagere. Faktisk er selve tøjet de har på ofte ikke engang en provokation: det er blot sådan moden er, og forældrene forstår det ikke, fordi de ikke er fulgt med.

Men det gode er, at når du er opmærksom på dette, så kan du gøre noget ved det. Der er nemlig ikke nogen lov der forbyder dig at følge med moden, bare fordi du er blevet ældre. Hvis du kigger dig omkring, vil du se masser af hippe mennesker på din egen alder, der stadig går moderigtigt klædt: du har måske bare ikke tænkt over det på den måde, fordi det typisk er mindre vildt, end det de unge går i. Unge mennesker går nemlig meget op i at skille sig ud, og være modige og dristige i deres valg af mode, mens vi ældre er mere afslappede omkring det men stadig godt kan følge de seneste trends.

At bruge ordet ”afdæmpet” er faktisk misvisende: langt de fleste unge mennesker går heller ikke til ekstremerne. Det er bare dem, der går all in på ekstrem mode, som vi lægger mærke til. Hvis du følger moden, uden at hoppe med på den desperate bølge af teenage angst, så vil du komme til at falde godt ind med 99% af både unge og gamle modebevidste mennesker. Du skiller dig for eksempel ikke ud på nogen provokerende måde, ved at iklæde dig en boss t shirt: men du vil stadig se super godt ud, og vise at du følger tidens trend. Uanset om du skal købe vinterstøvler eller en ny sommerjakke, så kræver det kun nogle få timer med et modemagasin, at danne sig et indtryk af hvad der er moderne, og så vælge noget der passer med ens egen temperament og stil.

Så der er ingen undskyldninger for at være faldet i søvn og have glemt alt om moden, bare fordi du er blevet ældre. Vi bør heller ikke komme med dårlige undskyldninger om, at vi ikke ”forstår” de unges mode: mode er ikke noget man forstår ved at se på det eller læse om det, det er noget man forstå ved at blive en del af det.

Tidligere artikelHold Ikke Dit Geni Tilbage Med Dårligt Værktøj
Næste artikelEr Det Godt Eller Skidt at Vi er Bundet op På Bil Industrien?