Sådan Installerer Du Helt Selv et Gulvtæppe i Dit Hjem

Gulvtæppe

For mange mennesker, er et af de mest hårrejsende gør-det-selv projekter de kan forestille sig, at skulle installere et tæppe. Der er mange, der finder tanken om at installere tæpper skræmmende, idet de føler, at det er uden for deres evner. Dette skyldes i vid udstrækning, de specialværktøjer fra et professionelt byggemarked, der er nødvendige, for at kunne udføre arbejdet. Imidlertid er installation af et tæppe faktisk et ganske nemt gør-det-selv projekt, og ved at gøre det selv, kan du spare en masse penge i installationsomkostninger.

Værktøj

For at kunne installere et tæppe, skal du bruge nogle specialværktøjer. Disse omfatter en knæstrammer, elforstærker, sømjern, sømvalser, en vægtrimmer og et trappeværktøj. Hvis du skal lægge tæpper i flere værelser, kan du overveje at købe disse ting fra et byggemarked. Ellers kan man ofte også leje dem for en kortere periode. Hvis man kun skal lægge tæppe i et enkelt værelse eller to, kan det at leje værktøjerne, være langt mere omkostningseffektivt end at købe dem. Du får også brug for en tæppekniv, en hammer, klæbebånd, en hæftepistol eller hammerstifter, og nogle tæppebåndssøm.

Forbered gulvet

Det er meget vigtigt at forberede gulvet korrekt, inden du installerer selve tæppet. Gulvtæpper kan installeres over cement, træ eller linoleum. Men hvis gulvet er beskadiget, er det bedst at fjerne eller udskifte det beskadigede undergulv. Tag dig tid til at reparere eventuelle hakker i gulvet, der skyldes løse plader.

Undergulvet skal rengøres grundigt, inden du installerer dit tæppe. Du har ikke lyst til, at efterlade noget skidt eller snavs under tlppet, da det kan beskadige polstringen og tæppet. Du skal fjerne eventuelle gulvregistre, og hvis du har døre, der svinger ind i rummet, er det lettere at fjerne dørene, i stedet for at forsøge at arbejde rundt om dem.

Installation af polstringen

Før du installerer polstringen, skal du sætte klæbestrimler op langs kanterne af væggene, og omkring åbningerne ved gulvregistrene. Installer ikke strimlerne foran døråbninger. Disse strimler skal installeres cirka en halv centimeter fra væggen med stifterne. Hvis du har en cementgulv, skal du muligvis lime strimlerne fast ved hjælp af klæbemiddel specielt designet til murværk.

Installation af tæppet

Rul gulvtæppet ud i rummet, og efterlad igen en halv centimeters overlap langs væggene. Sørg for at holde tæppet lige, og pas på, at du ikke ladet noget af polstringen slå op under gulvtæppet. Skær tæppet ud, og tillad også et par centimeters overlap over klæbebåndene.

Hvis du har mere end ét stykke tæppe, skal du lave en søm. Placer sømbånd under sømmen med den klæbrige side opad. Varm dit sømjern, og start derefter på væggen. Læg jernet direkte på sømbåndet, indtil klæbemidlet smelter, og tryk begge sider af tæppet på båndet. Brug en sømvalser, eller en anden glat tung genstand, til at presse sømmen sammen og ind i klæbemidlet. Følg denne proces langs hele sømmen, og lav en lille sektion ad gangen.

Tidligere artikelSe hvordan du kan leje bolig i Slagelse her!
Næste artikelSøg efter lejlighed til leje her!