Køb den nemmeste stueplante i dit havecenter

De fleste vil gerne have lidt planter stående i vindueskarmen. Det pynter og giver liv til hjemmet. Men ikke alle er lige gode til at passe stueplanterne. Mange af os er tilbøjelige til at glemme at vande og gøde og skifte jord på potteplanterne. De gange vi har prøvet at holde liv i en stueplante, er måske endt med at den stakkels plante gik ud, og det vil vi ikke opleve igen, så vi holder helt op med at prøve. Det er der dog ingen grund til, for de nemmeste stueplanter er faktisk på mode.

En kaktus kan klare sig i ugevis uden vand. En kaktus kan klare sig med næsten ingen jord. Disse planter vokser i tørre, solbeskinnede områder og er i stand til at klare sig under særdeles hårde forhold. Hvis man er nybegynder med stueplanter, eller er typen, der let glemmer at vande, så er kaktus måske løsningen, for kaktus er faktisk svære at tage livet af, og det er jo godt, hvis man bare ønsker sig en stueplante, der er nøjsom og hårdfør. Og det er kaktus i hvert fald.

Meget tynde blade

Bladene på en kaktus er så tynde at de stikker. Denne type planter har stænglerne fulde af væske. De danner simpelthen depoter i stænglerne. Derfor er deres saftige kød en eftertragtet spise for de tørstige dyr, der lever i de områder, hvor kaktus traditionelt gror. Man mener det er derfor at bladene på kaktus er blevet til torne. Vi har her at gøre med en plante, der forsvarer sig med bladene. Og vi, der har prøvet at stikke os på en kaktus, vi ved det ikke er rart.

Køb dem i dit havecenter

Kaktus kan antage mange forskellige former og grønne nuancer. Hos plantorama.dk kan du finde et bredt udvalg af disse sukkulenter, og køber dem hjem til stuen, hvor de vil pynte i vindueskarmen. De er som sagt meget nemme at holde. Måske de nemmeste stueplanter, der findes. Og faktisk er der mange kaktus, der får smukke blomster, når de blomstrer. Det er værd at prøve.

Tidligere artikelEn eldrevet, muskuløs SUV med strømlinet design
Næste artikelBliv klædt godt på inderst inde til skiferien