Man har i mange år sagt, at jeans aldrig går af mode. Hvis vi kigger på modetøj igennem tiden, så virker det da også som en ganske fornuftig konklusion. Lige siden denim jeans første gang kom på markedet, har de været populære som bukser. Jeans er flotte at se på, de holder længe, og de er utroligt praktiske. Det har sat dem lidt udenfor kategori, når det kommer til modens udvikling. Alt muligt andet tøj, og andre stilarter, kunne være moderne det ene år, og håbløst umoderne det næste. Men uanset hvad der var moderne, kunne du altid koble det sammen med et par jeans.

Sådan tror jeg også, at det vil være i lang tid fremover. Jeans går ingen vegne: de er ganske enkelt for smarte til, at vi har lyst til at opgive dem. Vi er dog mange, der er begyndt at se de almindelige jeans som værende en kende kedelige. Det er spændende, at moden hele tiden er i bevægelse. Hver eneste sæson er anderledes, end den var året forinden. Farverne skifter, mønstrene udvikler sig, og man ved aldrig hvad der kommer til at ske næste gang. For mig er moden et eventyr, der hele tiden udfolder sig, og jeg holdes i evig spænding. Men de kedelige jeans er begyndt at skære mig i øjnene. Det generer mig, at der ikke sker noget på den front. Jeg ser de samme jeans sæson efter sæson, år efter år, og det er sørgelig. Det er alt for forudsigeligt og ensformigt.

I mange år undgik jeg derfor selv at have jeans i mit klædeskab. Det var en hård beslutning at tage, da jeans jo er så utroligt praktiske. De kan bruges sammen med langt det meste tøj, og de fungerer i langt de fleste sammenhænge. Men jeg kunne simpelthen ikke holde ud, at se mig selv i spejlet, og opdage de kedelige jeans. Det skar i mine øjne, og jeg kunne ikke accepter det. Så jeg smed alle mine jeans ud.

Men det ændrede sig i år. Jeg faldt nemlig over de flotte mos mosh jeans i årets kollektion. Jeg troede ikke mine egne øjne, da jeg så disse jeans! Endelig var der nogen, der delte min frustration over kedelige jeans, og havde gjort noget ved det. Hvert enkelt sæt jeans fra Mos Mosh er fyldt med spændende ekstra detaljer. Nogle har sten ved lommerne, mens andre er prydet med broderi. Der er desuden tænkt komfort ind i hvert enkelt par: de har alle stretch, der gør at de altid føles lækre at have på. Det er helt tydeligt, at der stadig er tale om jeans. Jeg føler mig derfor sikker på, at de er mindst ligeså tidløse som andre jeans på markedet. Forskellen er, at de har nogle lækre detaljer, der giver dem et mere spændende udtryk, når man kommer tæt på.