Home Connector I Aftenshowet på DR1

Rasmus Brohl fra Home Connector giver tips til danske studerende om, hvordan de kan forbedre deres boligsøgninger i Aftenshowet på DR 1. Home Connector har formidlet boligudlejninger siden 2009.

De danske studerende udgør en væsentlig del af det danske marked for boligudlejning, og de er i hård konkurrence med hinanden.
Mangel på studieboliger er derfor også et tilbagevendende problem, der efterhånden diskuteres hvert år. Især inden studiestart. Det har også været tilfældet i år. I løbet af de sidste 15 år er antallet af studieboliger i København kun steget med cirka 1500. Det er forbavsende få. Særligt set i forhold til at antallet af danske studerende er røget voldsomt i vejret, og at regeringen fortsat ønsker at det tal skal vokse.

Der er derfor en god grund til, at der er hård konkurrence mellem studerende, og det skal tages lige så seriøst som en jobsamtale, hvis du som studerende gerne ville være den, der sætter underskriften på lejekontrakten.

En dertilhørende grund til den hårde konkurrence om lejeboligerne, er, at den danske lejelov er både kompleks og uigennemsigtig, hvilket desværre afskrækker flere fra at udleje boligen. For i medierne florerer mange skrækhistorier om huselejenedsættelse med tilbagevirkende kraft og umulige lejere. Det er imidlertid historier, der er meget misvisende i forhold til, hvordan det reelle marked for boligudlejning ser ud. Hvis du gør dit forarbejde ordentligt, så kan du uden problemer sikre dig en sikker boligudlejning. Læs mere om boligudlejning på

Forarbejdet handler om elementer som eksempelvis en omhyggelig screeningsprocessen af de potentielle lejere. Du skal ikke være bange for at spørge ind til arbejdssituation, familiesituation og økonomi. Bed eksempelvis om et CV og et kontoudtog. Derudover er det en god ide at få juridisk bistand til udarbejdelsen af en lejekontrakt, da det en korrekt lejekontrakt, der tager højde for tvivlsspørgsmål er den bedste måde at forebygge konflikter mellem udlejer og lejer.

Tidligere artikel2E Bolig – Nye flotte huse og lejligheder
Næste artikel1. Del Byg selv egetræsplankebord