Hold Ikke Dit Geni Tilbage Med Dårligt Værktøj

Værktøj

Der er så mange spirende genier her i Danmark, at det kan være svært at forstå, at vi stadig ikke er kommet helt til tops på listen over de rigeste og mest intelligente lande. For mig at se, så skyldes det udelukkende én ting: vi holder os selv unødigt tilbage.

Der er flere forskellige ting, der holder de danske genier nede. En af de første ting man kommer til at tænke på er selvfølgelig janteloven. Ingen kan lide folk der stikker ud, og gør opmærksomme på hvor smarte de er. Det har selvfølgeligt den uheldige bivirkning., at de folk der rent faktisk er smarte, og skiller sig ud med deres intellekt, har det med at drukne i negative bemærkninger. Selv i disse tider, hvor janteloven langsom er begyndt at forsvinde, er folk stadig bange for den: så de holder sig selv tilbage, og undlader at snakke om deres gode idéer. Uanset hvor stort et geni man er, så er det at snakke om sine idéer med andre mennesker en uundværlig del af udviklingen fra idé til virkelighed.

Men for mig at se, så er det faktisk et problem vi så småt er ved at være ude over. Alligevel går det ikke så stærkt, som det burde. Det er helt tydeligt, når man kigger ordentligt efter, at det skyldes manglen på godt værktøj. Jeg er ikke i tvivl om, at det i bund og grund handler om en eller anden form for ego: vi føler at vi burde være gode nok til at klare os med hvad vi har. Så vi går ikke ud og køber det rigtige værktøj til opgaven: i stedet prøver vi os frem med ting vi allerede er i besiddelse af, og laver nogle løsninger der virker sådan okay.

Men lad nu være med det! Værkstedsvogne er opfundet af en grund: de gør arbejdet nemmere, og du spilder mindre tid. Køb sådan en, og fyld den op med alt det værktøj du har brug for, for at lave den løsning du har i tankerne. For 99% af de danske genier er det ikke økonomien der holder dem tilbage: det rigtige værktøj er sjældent særligt dyrt, og specielt ikke set i forhold til hvor meget tid det sparer én. Det er udelukkende en misforstået form for beskedenhed eller egoistisk ”jeg kan fint klare mig uden” tilgang der holder de danske genier tilbage.

Så lad os nu stoppe med, at lade det dårlige værktøj holde os tilbage. Når vi kan komme udenfor de her mentale murer, så er det at vi for alvor kan komme til at slippe det indre geni fri, og gøre en forskel. Ikke bare vil Danmark og hele verden nyde godt af det: vi vil også selv nyde vores arbejde i langt højere grad, når vi har de rigtige værktøjer til rådighed.

Tidligere artikelDet Travle Liv Dræber Kreativiteten
Næste artikelVågn Op og Accepter Nutidens Mode