Haven i rum – Jimahegn.dk 2013 Nyheder

Foråret står for døren, og det kalder på lange dage i haven. Derfor introducerer havespecialisten Plus nu deres nye uderumskoncept, Garden in Rooms, der opfordrer og indbyder til at tage boligindretningen med ud i haven som Jimahegn.dk forhandler via deres webshop.

Når forårets første solstråler rammer terrassen, er stuens bløde sofa og soveværelsets varme dyne ikke længere så fristende. Danskerne værner i dag om udelivet, og vi hungrer efter røde kinder og lune solstråler. Det betyder, at haven i stadig støre grad betragtes som en forlængelse af boligen, der hermed udvides med flere kvadratmeter.

Lad for eksempel ungerne invitere deres legekammerater på en nat under stjernerne i havens himmelseng, snup et forfriskende udendørs brus, eller tag morgenmaden med ud i drivhuset. Mulighederne er utallige, det eneste, det kræver, er den rette indretning af haven. Så hvorfor ikke stjæle de efterhånden velafprøvede klassiske indretningstips fra boligens inderum?
Havens samtalekøkken

Hjertet i Garden in Rooms er samtalekøkkenet, som flyttes ud i et indbydende loungeområde. Samtalekøkkenet afgrænses af sorte porthegn med funktionelle ophængsbeslag til opbevaring af grydelapper, dekorative hvidløgsranker eller grønne krydderurter. Her kan middagsgæsterne nyde et glas kølig hvidvin, imens salaten snittes og blandes med basilikum og oregano inden for rækkevidde. Ud fra havens hjerterum udspringer stuen, der indrettes med brede havebænke, der bygges af gamle trætraller for at give et rummet et rustikt look. Afsætningspladsen i stuen udgøres af små charmerende træstubbe.
En romantisk himmelseng af sorte stolper og Cubic beslag udgør soveværelset. Her inviteres der til en lur i skyggen af florlette stofbaner, som markerer sengens hvælving med et ubekymret og enkelt udtryk. Imens leger ungerne ved hønsehuset, hvor flere timer kan bruges på at fodre høns med mælkebøtter og samle æg i kreative rammer. Når hønselugten har sat sig i børnenes hår, kan de få en skyller i det lækre udendørs badeværelse. Fødderne dyppes i en zinkbalje og håret skylles rent, inden badeområdet indbyder til lun soltørring blandt duftende sommerblomster.

I havens drivhus kan en stille solostund nydes blandt solmodne vindruer og friske bær, imens solens varmende stråler reflekteres ind igennem drivhusets glaspartier.

Wild at Heart
Det er i dag blevet hipt og populært at bruge tid i haven og grønne fingre bliver ikke længere betragtet som et kikset talent. Men det er ikke ensbetydende med, at haverne skal ligne små parker med snorlige blomsterbede og flisekanter. Tvært i mod er det den nyeste havetrend, at uderummet skal afspejle den vilde natur, inden for kreative rammer.
Plus’ uderum indrammes derfor af blomsterkasser på hjul fyldt med duftende sommerblomster og spraglede sommerfugle, romantiske kastanjehegn, der giver plads til vildtvoksende planter og rustikke porthegn. Den moderne haveindretning kan ifølge havedesigner og trendspotter Dorthe Kvist beskrives med temaet Wild at Heart, der på utæmmet, romantisk og ubekymret vis tager os tilbage til barndommens minder fra den vilde grøftekant og den frodige køkkenhave.
Plus’ nye havekoncept, Garden in Rooms, bringer boligens rum ud i haven, så de romantiske forårsdage og ubekymrede sommernætter kan nydes i utæmmede naturlige omgivelser under kreative rammer.

Inspirations billeder fra Garden in Rooms event 2013 København

Tidligere artikelMontering av dørvridere, Habo Gruppen (NO). Informasjonsvideo.
Næste artikelBolig indretning