Har du styr på reglerne for el løbehjul?

Du har helt sikkert opdaget at el løbehjul er noget af det aller nyeste på cykelstierne. I 2019 skete der er voldsomt boom af el løbehjul og sidenhen ses der flere og flere el løbehjul rundt omkring på cykelstierne. Men har du egentlig styr på de færdselsregler der er for el løbehjul? Reglerne er nemlig blevet strammet op siden brugen af el løbehjul er blevet mere udbredt. Undgå at få en bøde, ved at sikre dig at du følger reglerne.

I 2019 blev el løbehjulet for alvor populært, og nu ses flere og flere el løbehjul på cykelstierne rundt omkring i landet. El løbehjul er nemlig blevet til det nyeste og smarteste på cykelstierne og der er efterhånden flere og flere der vælger at anskaffe sig et el løbehjul. Årsagen til el løbehjulets brede popularitet er uden tvivl fordi at el løbehjulet transporterer dig lydløst, elegant og problemfrit fra a til b. På samme tid er el løbehjulet en sjov transportmetode, som også er miljøvenlig. Desuden giver el løbehjulet de samme fordele som cyklen, nemlig at du kan tage af sted præcis når du har lyst, og slippe for eventuel trafik eller forsinkelser på offentlig transport. Derfor menes det også at el løbehjulet er fremtidens ’person-transport’.

Færdselsregler for el løbehjul

Har du egentlig styr på hvad færdselsreglerne for el løbehjul er? Samtidig med at populariteten af el løbehjul steg, blev der indført en forsøgsordning for elektriske løbehjul. Reglerne for el løbehjul lyder på at du skal være mindst 15 år for at færdes i trafikken på et el løbehjul. Desuden må børn yngre end 15 år, kun færdes i trafikken hvis de er ledsaget af en voksen på 18 år eller over.

Derfra minder reglerne for el løbehjul meget om cykelreglerne. Det vil sige at der skal køres med lovlig belysning, på cykelstier, gives tegn ved drej og stop og der må kun køres en ad gangen på løbehjulet. Desuden er der en promillegrænse på 0,5, og tages man med en promille højere end 0,5 udløses der første gang en bøde på 2000 kr, og anden gang en bøde på 4000 kr. Det er derfor vigtigt at huske på at det ikke er lovligt at køre beruset på el løbehjul.

Tidligere artikelStøt Børnene i Deres Digitale Leg
Næste artikelDerfor Skal du Udskifte Dit Gamle Havehegn