Guide til den nye svømmer

Svømmer

Der er mange sjove ting, man kan lave, når sommeren starter. Når solen skinner kan man lave alverdens ting udenfor, men det er især en tur til stranden mange ser frem til. Når det begynder at blive varmere og vejret nærmest bliver for godt, så kan det være dejligt med en dukkert i havet. Det er dog knap så sjovt, hvis man ikke kan svømme, da man i så fald ofte ender med kun at gå op til navlen eller mindre, når man er et sted, hvor det pludselig bliver dybt. Det er desuden virkelig sjovt og befriende at svømme, så det er noget alle bør lære. Hvis du har besluttet dig for at lære at svømme, så ser vi her på, hvad du har brug for og hvordan du bedst starter din rejse mod OL guldet – eller bare en svømmetur på hundrede meter, hvis du ikke er så ambitiøs.

Uanset om du er mand eller kvinde, dreng eller pige, ambitiøs eller uambitiøs, begynder eller professionel, skaldet eller langhåret, så er det første du har brug for svømmetøj. Du kan bruge helt almindeligt badetøj, men hvis du er bare en smule seriøs så er det værd at se nærmere på for eksempel svømmetøj fra speedo, som er designet specielt med svømning i tankerne. Der er mange professionelle sportsudøvere der bruger netop det her mærke, så det er altså høj kvalitet og designet specifikt til det ene formål at gøre det nemmere, mere behageligt og i sidste ende bedre at svømme.

Når du har fundet det helt rigtige svømmetøj til dig, så er det næste skridt at finde ud af, hvordan du vil lære at svømme. Hvis du allerede kan svømme er det selvfølgelig ikke så relevant, men hvem ved, måske lærer du alligevel en ting eller to, du kan bruge i fremtiden eller til at hjælpe andre med at lære at svømme. Hvis du har råd til en personlig træner, så er det selvfølgelig det bedste valg. En mere realistisk mulighed er at lære fra en ven eller se om der er gruppeundervisning i dit lokalområde. Hvis du hverkan kan lære det et sted i nærheden eller har en ven, der selv kan finde ud af at svømme, så kan en ven eller et familiemedlem, der ikke selv kan svømme, også være nok, men så bliver du selv nødt til at undersøge teknikker både for dig selv og den, der skal hjælpe dig. Du kan eventuelt finde en, der også gerne vil lære at svømme, og så kan i hjælpe hinanden og endda lære af hinandens fejl og succesoplevelser. Det kan være en positiv og yderst motiverende oplevelse at lære noget sammen med en anden fra samme niveau, da man på den måde begge får gavn af motivationen, der kommer af endelig at gøre noget rigtigt.

Tidligere artikelPå Nordjyske Hverdagseventyr i Jammerbugt Kommune
Næste artikelSådan isolerer du med Papiruld Iso Let Bauhaus