Få Uvildig Professionel Hjælp med dit Boligkøb

Der er rigtigt godt gang i det danske boligmarked, og det er generelt en god ting. Finanskrisen satte lidt en stopper for det, og det ramte den danske økonomi hårdt. At købere og sælgere nu tør bevæge sig ud på markedet igen er et tegn på, at der igen er tillid til økonomien, og at vi er ved at være ude af krisen og de værste af dens eftervirkninger. Forhåbentligt har vi også lært noget af det der skete, og er mere fornuftige med vores investeringer nu.

Et af de steder hvor folk virkeligt kunne gøre sig selv en tjeneste, er ved at søge Køberrådgivning i forbindelse med deres boligkøb. Mange danskere tror stadig, at de allerede får professionel hjælp, fordi de jo har en ejendomsmægler til at hjælpe dem. Hvad de imidlertid glemmer, eller overser, i den sammenhæng er, at ejendomsmægleren ikke er en uvildig person. Din ejendomsmægler tjener penge på at sælge en bolig til dig. Typisk tjener de procenter af salget. Det betyder meget kortfattet, at ejendomsmæglerens primære interesse er at sælge til dig hurtigt og til den højeste pris de tror du er villig til at betale. Det er den mest profitable strategi for dem.

Medmindre din ejendomsmægler er en ren helgen, så vil deres ”rådgivning” altså være stærkt farvet af disse motivationsfaktorer. Deres egne interesserer vil selvfølgeligt gå ind og have en betydning for den måde de fremlægger tingene på. Det er ikke særligt smart: din bolig er nok en af de største investeringer du kommer til at lave, så det skal selvfølgeligt gøres ordentligt. Det er her hvor køberrådgivning kommer ind i billedet. Det er en ganske simpel service, hvor en byggesagkyndig kommer med dig ud til den bolig du overvejer at købe, og laver en professionel vurdering af den. Du får en detaljeret beskrivelse af boligens tilstand, og kan stille spørgsmål omkring hvad det vil kræve at vedligeholde den fremover.

De kan også være behjælpelige hvis du har spørgsmål som ligger udenfor den typiske ejendomsmæglers felt. Det er eksempelvis meget normalt at kigge på en bolig, og begynde at lægge planer om en udvidelse. Det er ikke sikkert du vil lave udvidelsen lige nu, men du vil sikkert gerne vide, om det kan lade sig gøre en gang i fremtiden eller ej. Det er et spørgsmål for en byggesagkyndig: ikke en ejendomsmægler, der blot ønsker at du skriver under hurtigst muligt.

Hvis du skulle investere det beløb, du overvejer at bruge på en bolig, i noget som helst andet, så garanterer jeg for at du ville søge professionel hjælp. Det bør ikke være anderledes med din bolig: det er en stor beslutning, og den skal træffes på et rationelt og gennemtænkt grundlag. Hvis du ikke er uddannet byggesagkyndig, så giver det sig selv, at du beder en der er det, til råds.

Tidligere artikelHer får du de mest populære motiver til børneværelset!
Næste artikelHvilken træmaling skal du bruge ude og inde?