Depositum & forudbetalt husleje – der er forskel!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vi hører om mange tilfælde, hvor udlejer og lejer blander depositum og forudbetalt husleje sammen. Det er desværre grundlag for flere misforståelser, hvilket er en dårlig måde at starte udlejningen af ens lejlighed eller villa.

I video-indslaget forklarer Rasmus kort om forskellen på et depositum og en forudbetalt husleje, og hvilken rolle de hver spiller i udlejningen af en bolig. Så står du over for at skulle udleje din bolig, kan et kig på indslaget være en nem måde at sørge for, at du er lidt bedre forberedt.

Forudbetalt leje er en leje, man betaler forud. Forudbetalt leje har ikke noget med et depositum at gøre. Det er ikke noget, udlejer som udgangspunkt har krav på i forhold til en eventuel istandsættelse fra lejers side. Når en lejer indender sin opsigelse, så er der normalt en opsigelsesperiode på tre måneder. I disse tre måneder skal lejer ikke at betale husleje. Her fungerer den forudbetalte husleje som en sikkerhed for, at udlejer også modtager husleje, efter at opsigelsen er indsendt. Mange tror fejlagtigt, at det er de første tre måneder, at lejer ikke skal betale husleje.

Et depositum indbetales fordi, at udlejer skal have en sikkerhed for, at lejer ikke kan overdrage boligen i dårligere stand end aftalt. Hvis lejer gør dette, så har man som en smule penge at reparere det for. Som udlejer kan man ikke bare beslaglægge dette depositum. Der skal være en reel begrundelse, som kan dokumenteres med udgangspunkt i indflytnings- og udflytningsrapport.. Leveres boligen i en stand, der ikke lever op til aftalen, så er det her, at depositummet kan benyttes til istandsættelse.

Ønsker du hjælp med at udleje din villa eller lejlighed, kan du læse mere om, hvad vi tilbyder på

Ønsker du blot hjælp til at udarbejde en juridisk korrekt lejekontrakt, kan du læse om den service, vi tilbyder på

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.