Clara Frijsvej 15

OMRÅDE:
Clara Frijsvej, som i 1946 blev anlagt på den gamle Dyrskueplads ved Ølbyvej, er opkaldt efter Komtesse Clara Sophie Krag-Juel-Vind-Frijs, der var gift med Kammerherre, Hofjægermester Hans Rasmussen Carlsen til Gammelkjøgegaard. Hun døde i 1852 og blev efter eget ønske begravet på Å sen, hvor den lille, yndige Gravplads, som i den anledning blev anlagt, nu er kendt som “Claras Kirkegaard”. Der er gåafstand til Køge centrum, Åsen samt Køge station. Dertil ligger “anlægget” lige overfor ejendommen, hvor børnene spiller bold og fælles arrangementer som bl.a. Sankt hans aften holdes.

EJENDOM:
Solid bygget villa opført i 1947 af Landinspektør T. Højlund. Haven er helt lukket og oser af hygge med bl.a. udekøkken, flere terrasser og høje, flotte, gamle træer. Ud over de 144 kvm. bolig er der 13 kvm. bryggers samt den flotte havestue på 27 kvm. som i dagligdagen er en del af det daglige brug Derved er der 184 brugs kvm. Dertil kommer vinrum og arbejdsværelse på 26 kvm. som er en del af udhuset, men med direkte adgang fra ejendommen.

INDEHOLDER:
Flot hall med svungen trappe til ejendommen første sal. Stue med flot parketgulv og adgang til arbejdsværelse, vinrum og romantisk gæstetoilet. I denne vinkel af ejendommen er der egen indgang. Stort køkken alrum med det mest vidunderlige glasparti, hvor solens stråler vil varme dig på en kold vinterdag. Køkkenet er fra ALNO og der er bl.a. et stort gaskomfur og rå betonbordplade, der er med til at sætte et rustikt præg på dette flotte rum. Mellem stuen og alrummet er der en mindre stue/ legerum – eller bare plads til det store gamle skrivebord. I stueplan er der endvidere et dejligt badeværelse med bruser og gulvvarme. Bryggers med skabsvæg og gasfyr fra 2011.

Første sal byder på følgende: Repos og lille gang. Rigtig hyggeligt soveværelse med loft til kip og frie hanebånd, fransk altan og skydedørsskabe. 2 børneværelser i den rigtige størrelse, hvoraf det ene har en spændende vinkel til enten leg eller opbevaring.

Tidligere artikelSkyttevangen 9
Næste artikelBarupvejen 30