Artiskok Lamperne Vinder Frem i Danmark

Lamper

Som navnet antyder, så ligner artiskok-lamper de artiskokker, du kan finde i supermarkedet. Det er et ganske specielt design, og inspirationen fra naturen er noget vi ofte har set fra store designere som le klint. Det er måske derfor ikke overraskende, at de er ved at vinde utroligt meget frem i Danmark. En kombination af god smag, design-forståelse og en værdsættelse af naturen, er alle faktorer der spiller ind.

Korrekt belysning spiller en afgørende rolle, for at skabe visuelt tiltalende indretning. Godt lys og gode lamper kan konvertere ethvert almindeligt, eller måske endda kedeligt, rum til et visuelt tiltalende rum. Det er derfor, vi har set en vifte af innovative designs i lamper i løbet af de seneste år. Artiskok-lamperne er faktisk ikke noget helt nyt – hvis vi spoler tiden tilbage til 1958, så vi de første fastmonterede artiskok-lamper, i form af bordlamper, vægmonterede lamper og loftslamper. Selvom lamperne kunne hænges på væggen, var det langt mere populært at bruge dem som central belysning i rummet.

Artiskok designer gør, at lyset diffunderes af overlappende sektioner af lampen. Som lyset bevæger sig imellem bladene, og hopper videre fra de forskellige overflader, skabes der en kombination af lys og skygge, der ser fascinerende ud. Lampen ser bedst ud, når den er placeret over øjenhøjde. Den har typisk en krom diffusor på indersiden, der reflekterer lyset. Kilden til lys kan være en fluorescerende pære, halogenpære, eller en helt almindelig glødelampe. Faktisk ser artiskok-lamper ud som lysekroner, men med et moderne twist. Det er ikke underligt, at disse designs er gået hen og blevet rigtig mange menneskers favoritter! Selv efter 60 år på markedet, bliver disse lamper stadig betragtet som moderne og attraktive. Som med så mange andre designerlamper, findes der artiskok-lamper der er er ret dyre, og er ude af de fleste menneskers budget. De rigtigt dyre lamper er typisk dem, der er lavet i perioden mellem 1958 og 1970. De mere overkommelige lamper kommer dog også i et meget stilfuldt design, og kan være lavet i rustfrit stål, hvidmalet eller kobber. For at købe en ganske flot artiskok-lampe til en fornuftig pris, kan du bare gå ind på Lampeexperten.dk – der er ingen grund til at lede på loppemarkeder eller dyre auktioner.

Det første skridt, når du har besluttet dig for at få en artiskok lampe er, at bestemme dig for, hvor du vil have lampen stående henne, og hvordan den skal være. Natlamper og bordlamper er attraktive, men de er små, og næsten altid placeret i øjenhøjde eller under. Hvis du vil have lampen til at se spektakulær ud, og blive brændpunktet i rummet, er det nok bedst placere den i midten af et, og gerne fastgjort til loftet.

 

Vælg en lampe, der passer til den øvrige indretningen af rummet. Så hvis rummet har et futuristisk udseende, giver det meningen at købe en lampe lavet af rustfrit stål eller kobber. Hvid er ufatteligt smukt i et rum, der står i kontrast til lampens hvide farve.

Tidligere artikelLIMELIGHT: PÅ BESØG HOS EMILIBLOG
Næste artikelSådan kan du bruge den healende Chakraskål