4 ting fra Danmark du aldrig ville støde på i Cambodja

Indretning

Når flere og flere danskere tager til Cambodja på ferie, så er det værd at informere om, hvordan de to lande er forskellige. Det samme gælder med deres ligheder, men ud over at begge lande er fulde af mennesker og alt det, der følger med, så er det ikke så nemt at nævne noget, de to lande virkelig har til fælles. Der er til gengæld mange ting, som får Danmark og Cambodja til at skille sig ud fra hinanden, men i stedet for blot at skrive om ting, der er en smule anderledes i de to lande, har vi her valgt at sætte fokus på nogle ting fra Danmark, der absolut ikke er til at finde i Cambodja. Vi har fundet fire af den slags ting, men der er helt sikkert flere, som vi endnu ikke er kommet i tanke om.

En ting der absolut ikke er nogen chance for, at du støder på i Cambodja, er gulvvarme. Der er så varmt over det hele i Cambodja, at det ville være helt og aldeles sindssygt at installere gulvvarme i et hus. Det kan dog stadig godt ske, at du kan finde en sauna, men det tjener trods alt et lidt andet formål og fungerer på en noget anden måde.

Ligesom gulvvarme skal du ikke regne med at se mange vinterjakker. Det er dog ikke umuligt, at du ser et par af dem oppe bjergene, så lad os i stedet sige, at du ikke støder på nogen moncler jakker i Cambodja. Så skal du da i hvert fald selv tage dem med eller være så utrolig uheldig at støde på andre danskere, der tilfældig vis har styr på moden, i det forholdsvis store land.

Du skal heller ikke regne med at se nogen juletræer, men igen har vi ikke været rundt i alle bjergene for at sikre os, at der ikke gror et grantræ eller to deroppe. Hvis det er tilfældet, må det jo næsten være en anden sort end den, vi dyrker herhjemme i Danmark, så du tillader os at være en smule pedantiske kan vi næsten garantere, at du ikke støder på nogen ægte juletræer, hvis du tager til Cambodja på ferie.

En af de bedste ting fra Danmark, som de færreste danskere rent faktisk forstår vigtigheden af, er vores kager. Der er ikke mange lande i verden, der kan måle sig med os, når det gælder bagning. Det er en af grundene til, at vores ganske almindelige småkager kan købes i flere asiatiske lande, heriblandt Thailand og Vietnam, men selv hvis opskriften står til at være den samme, så er ingredienserne desværre ikke lige så gode. Du støder altså hverken på kager eller småkager i Cambodja, som kan måle sig med de gode gamle klassikere, vi er så heldige at have her i Danmark.

Tidligere artikelSmadrer Marcs lejlighed | Projekt walk in closet i stuen
Næste artikelDet Travle Liv Dræber Kreativiteten