3 ting der kan være meget billige eller meget dyre

Borddækning

Der er nogle ting i den her verden, som alle har adgang til. Alle danskere har råd til rigtig mange forskellige ting, men nogle variationer af de samme ting koster samtidig en bondegård. Det er blandt andet hverdagsting, der er tale om – ting, vi alle kommer i kontakt med i løbet af vores hverdag, men som kun de rigeste får det bedste af. Det er tre af den slags ting, vi har fundet frem i dag, som vi har lyst til at dele.

Den første ting på vores liste er porcelæn. Der findes porcelæn, der koster så lidt, at det slet ikke er til at forstå. Det er den slags, du finder i Bilka og lignende steder. Dem der flytter hjemmefra vælger ofte den billige løsning, men det er faktisk heller ikke den dyre løsning, de fleste andre vælger. Dyrt populært er har lidt samme rolle som malerier, idet det kun er de virkelig rige, der har råd til det – eller, der er i hvert fald ikke andre, der gider at spille så mange penge på noget, der blot er lidt pænere, når man kan få den samme gode kvalitet meget billigere i form af porcelæn fra Royal Copenhagen.

Hvis vi holder os til ting, der kun er i brug, når bordet skal dækkes, så er bestik et andet åbenlyst bud på noget, der enten kan være meget billigt eller vanvittigt dyrt. Der er ikke mange, som bruger sølvbestik nu til dags, men alligevel er der en del, som har den slags liggende, fordi de har arvet det fra nogle familiemedlemmer, der formentlig heller ikke brugte det. Med sølvbestik er der selvfølgelig grænser for, hvor dyrt det kan blive, hvis det da ikke også anses for at være et kunstværk eller har været ejet af nogle bestemte mennesker på et eller andet tidspunkt – sådan er det jo med kunst og antikke genstande; de kan være uvurderlige, fordi nogle er villige til at give så store summer for dem, at det på ingen måde stemmer overens med deres praktiske værdi.

Det sidste vil vi nævne i den her omgang er vin. Du kan gå ned i dit lokale supermarked og vælge imellem dusinvis af vine med alt fra papvin til nogle enkelte årgangsvine, men du finder nok ikke nogen af de helt dyre. Her er spørgsmålet så, om en årgangsvin til flere millioner kroner rent faktisk smager bedre end en god flaske cava. Sølvbestik gør ikke dit liv nemmere eller bedre, men kan man sige det samme om de dyreste vine? Ja, det vil vi da mene, men der er helt sikkert også mange, der ville påstå det modsatte. I sidste ende må du selv vurdere, hvor du får mest værdi for pengene.

Tidligere artikelFraklip 1 – "Første gang" – SÆSON 1
Næste artikelCitronsyre til vedligelholdelse af din vaskemaskine