2 almindelige og 1 usædvanlig ting til haven

Have møbler

Der er mange i Danmark, der bor i lejligheder eller andre steder, hvor de ikke har deres egen have. Hvis man bor i et kolonihavehus eller af andre grunde har en stor have, så er det med at nyde, at man har et sådant privilegie. Man kan nemt føle sig fængslet, hvis man ikke har mulighed for at smutte en tur ud i haven og slappe af, når man har lyst til det. Der er selvfølgelig også nogle ulemper, for eksempel ved at de flest føler sig tvunget til at slå græs og klippe hæk, men sådan er det jo med mange privilegier her i livet – de er ikke gratis. For at minde dig om nogle af de ting, man kan bruge sin have til, og for at give nye ideer, har vi fundet to meget almindelige ting i de danske haver samt en enkelt ting, der er langt mere usædvanlig.

Den første almindelige ting, mange har i haven er et havebord og de dertilhørende stole. Det er måske den måde, du fejrer starten af sommeren på, når det endelig er muligt at sidde udenfor igen uden at være nødt til at pakke sig ind i så mange lag tøj, at man slet ikke kan nyde den ellers friske luft, vi er så heldige at have i Danmark. Det hænger tit sammen med starten på grillsæsonen, som er noget af det, mange danskere ser mest frem til, ofte kun overgået af pebernødder og påskefrokoster.

I den sammenhæng er der også en hyndeboks, som er til dem, der ikke kan lide at sidde på hårde stole eller våde hynder. Det skal jo helst være så fristende som muligt at komme ud i det friske danske vejr, så man ikke i stedet sidder indenfor, hvor man ser fjernsyn, spiser slik eller chips og drikker sodavand, øl eller vin. Der er tilsyneladende mange både i Danmark og rundt omkring i verden, der har glemt, hvor dejligt afslappende og afstressende det kan være at sidde i haven, i stedet for konstant at fokusere på noget så hjernedødt og meningsløst som film i fjernsynet eller spil på mobiltelefonen.

En usædvanlig ting som du formentlig aldrig har hørt om er til dem, der gerne vil plante nogle urter, jordbær eller lignende, men ikke har lyst til at bruge alt for meget tid på at passe dem. Det er heldigvis muligt nu til dags at automatisere mange af de ting, der skal til for at holde planterne i live. Den ting vi vil nævne her hedder Farm Bot, hvilket er en maskine, der nemt kan styres fra ens computer, tablet eller smartphone, hvor man kan plants ligesom i Farmville og hvor planterne automatisk bliver vandet med minimalt vandforbrug.

Tidligere artikelStråtaget fløj af og Lindøkranen væltede (1999)
Næste artikelSpøgelser i hjemsøgt hus! sammen med Magnus! *Uhyggeligt*