Tips til børnesikring af hjemmet

Hjemmet
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Det er desværre umuligt at beskytte dine børn mod alle farer, uanset hvor meget du ønsker det. Du kan dog forebygge mange ulykker ved at børnesikre dit hjem, så det er sikkert for dine nysgerrige børn. Børnene udvikler sig hurtigere end man lige regner med, og før du har set dig om, kan de pludselig nå højt op og få fat i ting, som du slet ikke havde skænket en tanke. Så prøv at se dit hjem fra dit barns perspektiv, og få sikret alle de ting, der er indenfor barnets rækkevidde. Herunder giver vi dig de bedste tips og råd til børnesikring af hjemmet:

 

  1. Dæk stikkontakter

Nogle af de mest hyppigste børneuheld i hjemmet fremkommer ved, at et barn stikker en finger, kuglepen eller noget helt tredje i stikkontakten. Det er derfor utrolig vigtigt, at du dækker dem til med propper, så disse typer ulykker bliver undgået. Heldigvis er de nye stikkontakter allerede børnesikret, så det er kun et problem du skal bekymre dig om, hvis du har de ældre stikkontakter.

 

  1. Sikkerhedsgitre

Faldulykker er mest hyppige hos mindre børn, og det er derfor vigtigt at I sætter sikkerhedsgitre op foran eventuelle trapper både øverst og nederst. Sikkerhedsgitre anbefales også i døråbningen og foran ovne mm., hvor børn kan komme til skade.

 

  1. Køkkenet

Det farligste rum for dine børn er uden tvivl køkkenet. I dette rum findes der både kogende væsker, varme flader og spidse genstande, og så er det oftest ikke barnet du har fokus på, mens du laver mad. Det vigtigste er, at der er børnesikring i ovnen, at knivene ligger i en skuffe med børnesikring og at varme pander og elektriske apparater står langt væk fra bordkanten. Også rengøringsmidler bør ligge i en skuffe med børnesikring, da der jævnligt ses ulykker, hvor børn har drukket rengøringsmidler.

 

  1. Husk også bilen

Den vigtigste børnesikring i bilen er afgjort, at du sætter dine børn i autostole, der passer til dem. Hvis dit barn vejer mellem 9 – 36 kilo, så skal du vælge en autostol 9-36, og ikke mere eller mindre. Ofte glemmer forældrene at udskifte stolen, når den er for lille, og det kan altså få katastrofale konsekvenser i en eventuel trafikulykke. Det anbefales desuden, at børnene sidder i autostolen på bagsædet, selvom det er lovligt at montere en autostol på forreste passagersæde med en airbag koblet fra. I takt med at børnene bliver større, bliver de selvfølgelig også mere nysgerrige, og du kan derfor risikerer at de forsøger at åbne dørene indefra, mens I kører. Det anbefales derfor også, at I sætter børnelås på både bildøre- og vinduer.

Mere end 100 børn mellem 0 og 6 år er hver dag på skadestuen grundet skader, der sker i eller omkring hjemmet. Så følg de 4 ovenstående råd, så du sikre dig, at dit barn ikke bliver en af dem.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.