Er Det Godt Eller Skidt at Vi er Bundet op På Bil Industrien?

mange biler
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Har du nogensinde tænkt over, hvor afhængige vi er af de mange moderne goder i vores liv? Hvis vi spoler tiden bare et par hundrede år tilbage, så var folk på mange måder mindre afhængige af andre. Enhver var i stand til at skaffe mad – måske ved at plukke diverse frugter og planter ude i skoven, og ellers ved at tage ud på jagt efter byttedyr. De fleste havde en idé om hvordan man kunne bygge et simpelt hus, som ville kunne beskytte én imod elementerne. Viden omkring hvordan mad skulle tilberedes og varmes for at gøre det sikkert at spise, var noget der hurtigt spredte sig til alle, for hvem det var – eller kunne blive – relevant.

Men i dag er det anderledes. For det første er det åbenlyst, at vi ikke længere har styr på disse basale ting. Der er masser af unge mennesker i dag, der ville være fuldstændigt fortabte, hvis de blev sendt ud på en øde ø og skulle klare sig selv. Når der pludselig ikke er et supermarked i nærheden, hvordan i alverden skal man så få fat i mad? Hvad gør man hvis det regner, og der ikke er noget AirBnB lejligheder eller hoteller i nærheden?

Men der er endnu et lag: alle de moderne teknologier, som vi er blevet så afhængige af. Prøv at tage en mobiltelefon væk fra en moderne teenager, og observer hvordan deres liv falder fra hinanden på få dage. Vi er afhængige af en masse nye former for teknologi, og det er en interessant position, fordi ingen af os vil kunne genskabe teknologien selv. Teenageren kan ikke bygge sin egen smartphone, og du kan ikke bygge din egen Mazda 3. Vi er afhængige af andre mennesker for at få adgang til ting, som vi allerede betragter som selvfølger.

Specielt biler er interessante her. Hvor mange familier kender du, der ikke har en eneste bil? Nogen har en Mazda, andre har en Ford – men stort set alle har en bil, eller i hvert fald adgang til en. Hvordan ville dit liv se ud i morgen, hvis din bil pludseligt forsvandt, og du ikke kunne få fingre i en ny? Rigtigt mange ville være nødt til at opsige deres job, da det ikke ville være muligt at møde op til tiden. Mange ville flytte tættere på familie og venner (og den flytning ville være noget så besværlig uden en bil!), fordi adgangen til deres sociale cirkel lige nu kun er mulig, fordi bilen gør store afstande overkommelige.

Da det først gik op for mig, sad jeg og blev lidt bekymret, og tænkte det var en dårlig ting at vi var så afhængige af noget udenfor vores kontrol. Men det er gået op for mig, at det faktisk er en gave, og et tegn på at vi er ved at vokse som mennesker. Vi har fundet ud af, hvor meget bedre livet er, når vi arbejder sammen og benytter os af hinandens styrker. Jeg tror altså, at biler og anden moderne teknologi er et tegn på fremskridt og en styrkelse af vores forbindelse til hinanden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.